❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎ - Politiken
★★★★★ - Børsen
★★★★★ - Nordjyske
★★★★★ - Jyllands-Posten
★★★★★ - Århus Stiftstidende
★★★★★ - Kristeligt Dagblad
"...slår en proper næve, skaber debat og vækker latter" - Weekendavisen
Samfundsklasser
Perry arbejder med temaer, som har betydning for samtidskunsten, såvel som livet og samfundet i almindelighed. Hans omfattende arbejde med klasse- og identitetsspørgsmål er emner som for et dansk publikum, der jo er rundet af den skandinaviske velfærdsmodel, vil forekomme både meget velkendte, og alligevel ret fremmede. I Danmark er vi bekendte med et klasseskel, men ikke et decideret klasseinddelt samfund, sådan som man kender det i England. I England viser måden hvorpå man taler, klæder sig og fester, meget hurtigt hvilken klasse man tilhører. Og der forbindes en helt særlig stolthed og erklæret kærlighedsforhold til den klasse man nu én gang kommer fra.
1 / 4 Installationsfoto, Grayson Perry, Hold Your Beliefs Lightly, Aros 2016. Foto: Anders Sune Berg.
Første udstilling i Danmark
Varierende materialer
Foruden keramiske vaser og billedtæpper laver Perry også skulpturer, raderinger, træsnit, dragter, motorcykler og for nylig endog et komplet hus. Grayson Perry sparker gerne til de hellige køer i den akademiske kunsttradition. Med stor elegance og humoristisk sans undslipper hans værker sig den politiske korrekthed, som truer opfattelsen af, hvad kunstnerisk kvalitet egentlig er. Hos Grayson Perry tages intet for pålydende. En del af historien om Grayson Perry er også hans flamboyante optrædener som cross-dresser og de utallige foredrag, publikationer og fjernsynsoptrædener, som har gjort denne ‘trans-pottemager’ til en sand kendis i England.
Identitet, køn og transvestisme
Hos Grayson Perry er autobiografiske aspekter kædet sammen med emner, der knytter sig til identitet og køn, men også transvestisme og maskulinitet. Dybest set til forskellige former for identitet, hvilket vil sige de værdier vi har og det vi tror på. Derfor er titlen på udstillingen også Hold Your Beliefs Lightly. Perry undersøger nemlig de sociologiske faktorer, der bestemmer menneskelig adfærd, og hvordan forhold som religion, identitet, køn, klasse og stil kommer til udtryk i vores kultur i dag.