Danseforestilling

US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE

US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE

Dato

Hvornår

Hvor

Niv. 1

Foto: Mathias Broe & Kim Bech

ARoS har inviteret Dansehallerne indenfor med et værk af koreograferne Rachel Tess og Tim Matiakis.

US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE er en samtids-danseforestilling for to dansere og en musiker over fire timer samt en integreret installation, der kan opleves både før og efter forestillingen, som foregår på Niveau 0. 

PROGRAM 
Du kan dagligt i perioden fra 11. til 15 oktober opleve danseforestillingen 
 
Onsdag 11. oktober fra kl. 16.00 – 20.00 
Torsdag 12. oktober fra kl. 16.00 – 20.00 
Fredag 13. oktober fra kl. 16.00 – 20.00 
Lørdag 14. oktober fra kl.12.00 – 16.00 
Søndag 15. oktober fra kl.12.00 – 16.00 

Det kræver entrébillet til ARoS for at få adgang til installationen/forestillingen. Husk at du på dagen kan få refunderet din entrébillet, hvis du køber årskort. 

Om værket 
US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE er et værk af kontinuerlig foranderlighed og fremdrift, der skaber en følelse af opløsning af selvet og en sammensmeltning af performer og publikum. Kunstnerne guider publikum til empatiske tilstande gennem en fysisk puls, lydens foranderlighed og den roterende og indkapslende fornemmelse af både den roterende scene og lysskulpturen. 

Værket er indkapslet af en kinæstetisk skulptur i form af en roterende scene og en neonlysskulptur, der inviterer kunstnere og publikum til at dele rummet. Musikken skabes i samspil med koreografien og spilles live under forestillingen af Uli Ruchlinski. Ruchlinski vil eksperimentere med cirkelformen og looping. 

US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE er udviklet gennem residencies på MARC (Milvus Artistic Research Center), Forsøgsstationen og Dansstationen og præsenteres og co-produceres af Dansehallerne, ARoS, Teater Momentum og Dansens Hus i Stockholm. 

Om Dansehallerne og kunstnerne 
Dansehallerne er et nationalt center for dans og koreografi, et internationalt knudepunkt og et lokalt mødested for dansefeltet, der har base i København og en afdeling i Aarhus. Vi arbejder for at skabe de bedst mulige betingelser for kunstnerisk produktion, for publikum og for branchen, og vores ambition er at bidrage med og distribuere viden om dans og koreografi som kunstform, for herigennem støtte et bæredygtigt og stærkt dansefelt overalt i Danmark. 

Forestillingen er skabt af et internationalt anerkendt kunstnerisk hold, bestående af koreografer og dansere Tim Matiakis og Rachel Tess, i samarbejde med musiker og komponist Ulrich Ruchlinski, og lysdesigner Jacob Bjerregaard  

Koreografi og dans: Tim Matiakis og Rachel Tess 
Musikalsk komposition og live-optræden: Ulrich Ruchlinski 
Lysdesign: Jacob Bjerregaard 
Teknisk koordinator: Kasper Riisberg 
Producent: Sofie Pedersen (Dansehallerne) 
Producent: Kajsa Rolfsson (KINISI) 
Pre-produktion: Peter William Larsen 
Koncept: Tim Matiakis i samarbejde med det kunstneriske hold 
Produktion: KINISI 

Foto: Mathias Broe & Kim Bech  
Trailer: Mathias Broe 

Tak til Forsøgsstationen. MARC. Dansstationen. Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, William Demant Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaads Fond og Augustinus Fonden.