Film

En Hitchcockfilm med drømmesekvens lavet af surrealisten Salvador Dali

En Hitchcockfilm med drømmesekvens lavet af surrealisten Salvador Dali

Dato

Hvornår

Hvor

Niv. 3, Auditoriet

I forbindelse med udstillingen A Surreal Shock viser ARoS denne sjældne perle af en Alfred Hitchcock-film fra 1945: Spellbound (Troldbunden).

Filmen Spellbound fra 1945 er en ægte Hitchcockfilm fyld med indholdsrige og syrede filmscener, der emmer af suspence.

Filmen byder på filmstjerner som Ingrid Bergman, der spiller psykolog og Gregory Peck, der spiller overlægen, og vi befinder os på et velrenommeret nervesanatorium. Men det er ikke arbejde det hele, og vi præsenteres for en spændende drømmesekvens lavet af surrealisternes stormester Salvador Dali, som du kan finde i udstillingen A Surreal Shock.  

Filmen handler om traumatiske oplevelser lagret i den menneskelige psyke. I filmen Spellbound, er det især den psykologiske teori af den østriske læge og psykolog, Sigmund Freud, der er udgangspunktet for fortællingen og for at skildre gennemførte surrealistiske, filmiske scener 

Gratis med årskort eller efter betalt entré.

Alfred Joseph Hitchcock fødtes den 13.08 1899 i London og døde 29.04 1980 i Californien. Han kaldes “master of Suspence og har inspireret uendelig mange filminstruktører op gennem tiden. Personerne i hans film kom ofte i uventede og farlige situationer, men selv forsøgte han at arrangere sin tilværelse så forudsigeligt som muligt. Medmindre han skulle promovere eller instruere en film, forlod han sjældent sit hjem eller kontor.