Adrian Fey

Adrian Fey

Adrian Fey, kreativ partner i bureauet Culture Works.

I opførelsen er der drømme.

James Turrell – The Next Level/Skyspace, 2025

"Jeg mødte selv James Turrell tilbage i 2017 til en middag, hvor vi selvfølgelig talte om hans optagethed af lys. De seneste år har jeg fulgt projektet The Next Level. Det er så stærkt, men samtidig så enkelt et projekt, at jeg allerede ved, hvad jeg kommer til at føle om det, når det står færdigt.

Jeg kan allerede forestille mig den katakombiske oplevelse af at sidde sammen med andre mennesker i et rum under jorden og kigge op mod himlen via et lille ovenlysvindue. Jeg ser det som et orkestreret rum for en samlende oplevelse, man ikke ellers har. Værket får på den måde ikke en definitiv form – det er noget, man skal føle. Det handler om at sætte mennesker fri, og det kan jeg mærke allerede nu.

Det handler om følelsen af en rumlighed og en samhørighed, mere end om analysen af et oliemaleri.

Oplevelsen er dét, kunstværket kommer til at give, men det virkelig interessante er jo, hvordan projektet allerede nu giver oplevelser. Folk forholder sig allerede til det, når de går forbi med deres hund. Der er flere holdninger til sådan et kunstværk nu, end når det står der, for lige nu er alle muligheder åbne. I opførelsen af værket er der drømme og spændinger, mens værket bliver statisk og definitivt, når det er færdigopført."

Oplev værket på niveau 4