Birthe Gleerup

Birthe Gleerup

Birthe Gleerup, ejer af miljøvenlige frisørsaloner.

Det gør, at der kommer perspektiv i alt det smukke, og det minder mig om, at der er en skrøbelighed forbundet med livet i al dets skønhed.

Julie Nord – Røgen fra skorstenen, 2010 / Skoleballets dronning, 2010 / Spøgelse, 2010

"Julie Nords billeder taler til mig – måske fordi hun har en lidt barnlig tilgang til kunsten med en tegnestil, jeg kan blive ved med at dvæle ved. Kvinderne og de tydelige konturer lægger jeg mærke til. Stramheden og det grafiske, der ligger i hendes æstetik, drages jeg af. Det er måske også fordi, jeg selv er æstetiker, men der er noget åbenlyst modepræget i hendes billeder.

Umiddelbart ligger der en oplagt skønhed i hendes værker, men når man går tæt på, så lurer faren lige om hjørnet. Så får man øje på kranier og uhyggelige øjne. Det gør, at der kommer perspektiv i alt det smukke, og det minder mig om, at der er en skrøbelighed forbundet med livet i al dets skønhed. En forgængelighed. Alt er jo ikke lykkeligt.

Der vil komme bump, vi skal tage os af i livet. Det repræsenterer hendes eventyrbilleder ret fint. Vi bliver mindet om, at der også er en mørk side i livet.

Jeg stiftede bekendtskab med Julie Nord for mange år siden i et lille galleri i Nordjylland. Og jeg har selv et litografi af hende hængende derhjemme, så jeg har fulgt hende i mange år og har en slags relation til hendes kunst. Jeg kan godt lide, at hun er en ukrukket, dansk, kvindelig kunstner. Og så har hun altid en historie og en fortælling."

Oplev værket på niveau 6