Esben Piper

Esben Piper

Esben Piper, ejer af kaffebarerne La Cabra

Det er et drilsk, mangesidet udtryk, som det er let at fortabe sig i. Det er efter min mening en vigtig egenskab ved stor kunst.

Harald Giersing – Dame med sytøj, 1919

"Det er et drilsk, mangesidet udtryk, som det er let at fortabe sig i. Det er efter min mening en vigtig egenskab ved stor kunst”

Jeg har altid holdt meget af at betragte værker af danske modernistiske malere som J.F. Willumsen, Erik Hoppe og Harald Giersing. Jeg kan lide den måde, hvorpå de på legende vis udfordrer perspektiv og rum. Jeg har altid følt mig forbundet med Giersings værker, især med hans kubistiske udtryk som f.eks. Kvinde med sytøj (1919).

Motivet er roligt, og den unge kvinde er tilbagetrukket og byder ikke på megen interaktion. Måske er hun indadvendt eller har bare travlt med at sy, men de grove Cézanne-agtige penselstrøg tilfører unægteligt følelser til hendes figur og det udefinerede rum, hun indtager.

Der er en levende dynamik mellem den stille fordybelse, som håndarbejdet repræsenterer, og de rå, næsten aggressive følelser, som udgår fra de taktile penselstrøg. De opløste konturer i hendes tøj og hud giver også udtrykket en skrøbelighed – næsten som i akvarelmaleri.

Det er et drilsk, mangesidet udtryk, som det er let at fortabe sig i. Det er efter min mening en vigtig egenskab ved stor kunst."

Oplev værket på niveau 8