Nagin Ravand

Nagin Ravand

Nagin Ravand, iværksætter og fodboldtræner.

Det er jo identitet.

Banaan Al-Nasser – Bab Al-Hara, 2018 (Nabolaget)

"Jeg tænkte, at jeg ikke ville vælge det her værk, fordi det var for nemt. En kliché. Typisk. Men det er også en virkelighed, som jeg ikke kan flygte fra.

Det minder mig meget om min tid som barn i Aalborg. Jeg gik altid og spejdede efter vores egen parabol, for så vidste jeg, at det var dér, vi boede. Symbolet på de minoritetsetniske familier. Da vi flyttede til Aarhus og Gellerupparken var der præcis det samme: En skov af paraboler. Jeg er vel blevet ekspert på nuancer af grå efter at have set så mange grå farver i betonbyggerier og paraboler.

Min far har fortalt mig, at jeg er opkaldt efter en karakter i en tv-serie, som han plejede at se, da vi var på flugt fra Afghanistan og boede i Iran. Han så en tv-serie om en lille pige, der elskede sin far uendeligt meget.

Min far tænkte: Min datter skal hedde det samme som den pige. Jeg må have været ét år dengang, og så hed jeg altså Nagin.

Så parabolerne minder mig om kærlighed til hjemstavnen, om nyheder fra hjemlandet, om familier på flugt. Eller familier, der har været på flugt. Det er jo identitet. Det er parabolen, der er vejen til rødderne. Parabolen er en billig løsning på en reminder om ens ophav. Når du tænder fjernsynet, er du hjemme, uanset hvor du befinder dig i virkeligheden.

Vores parabol var mørkegrå."

Oplev værket på niveau 6