Özlem Cekic

Özlem Cekic

Özlem Cekic, generalsekretær for Brobyggerne – Center for Dialogkaffe

Spørgsmålene står i kø. Hvor er billedet taget? Det kunne jo være alle steder. Og hvorfor vender Monet på hovedet bag dem?

Henrik Saxgren: Somalisk far med datter, 2002

"Jeg bliver nysgerrig. Hvorfor er det fotografi placeret her mellem alle de gamle malerier i guldrammer? Det skiller sig ud. Det er et fotografi. Værket deler ikke væg med andre værker. Det hænger for sig selv, men alligevel sammen med de andre. Det er en minoritet i rummet. På samme måde som personerne på værket udgør en minoritet i Danmark.

Spørgsmålene står i kø. Hvor er billedet taget? Det kunne jo være alle steder. Og hvorfor vender Monet på hovedet bag dem? Og hvem er de to mennesker, der kigger direkte og venligt ud på os?

Fotografi kan noget helt særligt. Man bliver så let en del af det. Jeg tror, jeg bliver draget mod dette værk, fordi det rammer ens fordomme. Er de fattige? Bor de i et udsat boligområde? Vi kigger på alt det ydre. Det gør os blinde. Hvorfor tænker vi ikke, at han er professor? At hun er forsker? Det synes jeg er interessant.

Jeg er fra arbejderklassen. I min familie gik vi aldrig på kunstmuseum. Det gør jeg nu. Jeg elsker det. Og jeg tager ofte mine børn med."

Oplev værket på niveau 8.

Portrætfoto: Vita Korsgaard

Projektet er støttet af:

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse