Artist-in-residence-program

Hvor

Niv. 3

Atelieret er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber.

Aktuel kunstner i ARoS Atelier 11. januar – 19. februar 2023 

TAKOTSUBO - Når scenekunst og arkitektur mødes omkring hjertesorg

Tegnestuen Rumgehør og et ungt hold af professionelle scenekunstnere vil udforske performativ konceptudvikling omkring tematikken hjertesorg. Her vil arkitektur og scenekunst krydse klinger i et eksperimenterede udviklingsprojekt, der vil bryde med den analytiske tilgang til arkitektur og scenekunst for i stedet at skabe fire immersive værker på blot fire uger. Lyder dette spændende, så tag et smut forbi Atelieret på ARoS Public Engagement, og få et kig ind i maskinrummet under hele processen. 

Projektet tager udgangspunkt i sygdommen kardiomyopati/”knust hjerte”, der på japansk kaldes TAKOTSUBO. Ved at sætte fokus på et universelt tema som hjertesorg, vil det kunstneriske hold skabe rum for en ny måde at kommunikere om sorg og stress og sorg med ønsket om at fremme sundhed og trivsel blandt publikum – og særligt blandt unge, da antallet af depressionsramte borgere i alderen 15-25 er tredoblet siden år 2000. 

Der vil være et særligt fokus på, at de scenografiske virkemidler skal være bæredygtige, mobile og fleksible. Gennem forløbet i Atelieret udforskes og anvendes der derfor materialer, såsom allerede producerede readymades eller ”lagervarer”, der kan samles og skilles ad, og som efterfølgende igen kan anvendes til materialets primære funktion eller måske i en helt ny kontekst. 

Kom til visning

I uge 2-5 vil det kunstneriske hold invitere offentligheden ind til en ugentlig visning af performativ karakter. Her får man mulighed for at kunne se, hvad projektet har produceret af kunstnerisk materiale, komme med feedback og således blive en del af værkets skabelsesproces. Så tøv ikke med at finde Atelieret på Niv. 3, når du besøger museet.  

Tidspunkter for visning: 

 • Lørdag d. 14. januar kl. 16.00 
 • Fredag d. 20. januar kl. 11.00 
 • Torsdag d. 26. januar kl. 19.00 
 • Fredag d. 3. februar kl. 11.00 og 19.00 

Workshops med TAKOTSUBO i vinterferien 

Der vil blive afholdt workshops i skolernes uge 7 for hele familien.   
 
Den 14. og 15. februar kl. 13.00-16.00 kan man møde kunstnerne bag TAKOTSUBO, når de afholder familievenlige drop in workshops i udstillingen i Atelier på niv. 3.  
Her kan du bearbejde dine egne hjertesorger gennem poesi, dramatik og performance. Du vil også kunne lege med materialer, som er blevet skabt af arkitekterne fra Tegnestuen Rumgehør og ikke mindst gå på opdagelse i universet sammen med kunstnerne. Personer i alle aldre er velkomne! 

I begyndelsen af det nye år vil Tegnestuen Rumgehør og et ungt hold af professionelle scenekunstnere udforske tematikken hjertesorg på ARoS. Her vil arkitektur og scenekunst krydse klinger i et 4 uger langt projekt, som munder ud i fire værker. De fire værker præsenteres i uge 2-5, og i uge 6-7 udstilles de på ARoS’ niveau 3. 

Det kunstneriske hold består af: 

 • Dramatiker Lin Melkane 
 • Sceneinstruktør Emil Rostrup 
 • Dramaturg Marieke Thorndal Asman 
 • Skuespiller Jeppe Alsgaard Pachaï 
 • Arkitekt Rasmus R. B. Maabjerg 
 • Kaospilot Victor Tambo

Mød kunstneren

Hold øje med kalenderen, hvis du ønsker at deltage i arrangementet. Mød kunstneren eller nogle af de andre arrangementer, som foregår i atelieret. Der er gratis adgang efter betalt entré til ARoS.

Er du interesseret i at arbejde i vores Atelier, så skriv 10-15 linjer om dig selv og din praksis og send til Pernille Taagaard Dinesen.

Tidligere kunstnere i Atelier

Mirko Guido

December 2022

Mirko GuidoMirko Guido (f. Italien) er koreograf og danser med en kunstnerisk karriere, der har udviklet sig i hele Europa, og som nu har base i Aarhus. Hans praksis omfatter dans, tekst, video og participatoriske metoder. Han fortolker koreografi som en poetisk gestus af suspension og rekonfiguration af sansen og bevæger sig mellem teater, kunstgallerier og offentlige rum, hvor hans arbejde udkrystalliserer sig i meget forskellige forestillinger.

Mirko er tidligere Cullberg Ballet-danser og har en mastergrad i nye performative praksisser fra Stockholms kunstuniversitet.

Under opholdet på ARoS vil Mirko Guido arbejde sammen med dansekunstneren Naya Moll Olsen, filmskaberen Karin Grand og billedkunstneren Søren Engsted om at udvikle en række værker til kunstmuseer. Disse forskellige performative værker involverer forskellige medier, såsom live performance, video og skulptur.

Mirko Guidos ophold er også støttet af Aarhus Kommune - Kulturudviklingspuljen.

Oplev live-performance 

Tirsdag d. 20 december kl 13.00
Onsdag d. 21 december kl. 10.00
Torsdag d. 22 december kl. 18.00 
Fredag d. 23 december kl. 15.00

Tidspunkter og datoer for forestillingerne (varighed varierer mellem 2 og 3 timer)

The longest gap
The longest gap er en performance, der kombinerer en dialogisk praksis med en skulptur af en vedvarende levende handling, der gennemkrydser korridorerne og trapperne i ARoS-museet. Den langsomme og konstante handlings insisteren udvider den flygtige tilstedeværelse af de kroppe, der kommer på tværs af flygtige møder med publikum.
Med temaerne om liminalitet som en rød tråd krydser værket en koreografisk undersøgelse af forholdet mellem de besøgendes blik og de optrædende kroppe i museumskonteksten med en undersøgelse af Aros-museets særlige arkitektur.
Performancemusikken er udviklet inden for rammerne af ARoS Atelier af artist in residence Mirko Guido i tæt samarbejde med Naya Moll Olson.

Tidspunkter og datoer for forestillingerne (varighed varierer mellem 2 og 3 timer)

Between Music

November 2022

Breaking the Surface er en audiovisuel kunstinstallation, der udforsker kaos og cyklus, inspireret af myter og symboler relateret til vand, og de gamle alkymisters tanker om forening mellem modsætninger.  

Publikum inviteres ind i en surrealistisk og fabelagtig undervandsverden befolket af mennesker og objekter; Nøkken-lignende væsner, en død urfisk, et granatæble og æggeblommer der flyder med vandstrømmen. De drømmeagtige scenarier er smerteligt maleriske; nedsænket i mysterium, kaos og død, side om side med renhed og skønhed. Alle optagelser er blevet filmet under vand.  

Musikken er taktil og vibrerende, lige fra minimalistisk til mere kompleks elektronisk komposition. Kompositionerne er baseret på optagelser af vandinstrumenter udviklet af Between Music til den internationalt anerkendte undervandskoncert AquaSonic.  

Breaking the Surface vil bestå af syv installationer, som kombinerer musik, installationskunst og film.  

I recidency på ARoS arbejdes der med tilblivelsen af 3 installationer: Alymi, Faldne æg og Sirenesang 

Medvirkende på ARoS residence 
Laila Skovmand • Kunstnerisk leder 
Robert Karlsson • Innovativ leder 
Magnus Pind • Visual designer 
Luka Simone Ravn • Lyddesigner 
Mads Thomsen • Systemdesigner 

Om Between Music 
Between Music skaber og producerer nytænkende kunstprojekter og performance koncerter i en hybrid af musik, live performance, de visuelle kunstarter og ny teknologi. Between Music står bag undervandskoncerten AquaSonic. Gruppen har en enorm spændvidde i både æstetik, teknik og genre, men finder størst slagkraft i det uudforskede mellemrum mellem dem.  

Jacob Juhl

Januar / Februar 2022

Jacob Juhl er billedkunstner og forfatter, og arbejder bl.a. med fotografi, installation og tekst. Han er optaget af menneskets forhold til naturen (og sig selv som natur), og ved at integrere aktuelle naturvidenskabelige emner med filosofiske spørgsmål udfordrer han grænserne mellem “naturligt” og “kunstigt”.  

We like We x Birkedal/Bartholin – Et levende monument

November 2021

We like We er et eksperimenterende performance- og klangkollektiv baseret i København. Gruppen har en legende og intuitiv tilgang, som trækker på inspiration fra deres klassiske baggrund over improvisation og elektronisk musik. Scenograferne Birkedal/Bartholin skaber rum, som lever med det publikum og de performere, som optager det. 

  

Værket er en hybrid mellem en koncert og en performance installation. På scenen står to scenografer, en violinist og en percussionist – en audiovisuel kvartet. Kvartetten indsamler, optager og afspiller det, de hører, og leverer dermed et unikt soundtrack formet af de aftryk, publikum sætter når de bevæger sig rundt i monumentet. Det kan være vægten af en krop, der påvirker et objekt, der igen påvirker en lyd eller luftstrømmen fra en bevægelse, der ændrer vinklen på et stort spejl. Rummet bliver som en mobile, der påvirkes og ændrer karakter. Værket udvikler sig med publikum og skaber fortællinger om det, der var, det, der er og det, der kommer næste gang. Det handler om at skabe plads og momentum til at trække vejret sammen, i en fælles krop, i et fælles nu. 

Flux Factory

Aug + sep

Kunstner kollektivet Flux Factory fra New York flytter ind i atelier i både august og september. Hver onsdag afholdes flux Wednesdays med forskellige aktiviteter. Læs mere på www.fluxfactory.org/ 

Taiwo Aiyedogbon

Oktober 2021

Taiwo Aiyedogbon (f. 1989) hører til den nye generation af billedkunstnere i Nigeria. Hendes udtryk er mangfoldigt, idet hun både arbejder med tegning, maleri, skulptur, installation og performance. Med performance værket African Time og mange andre værker skabt i samarbejde med kunstnere som blandt andet Odun Orimolade, Jelili Atiku, Wura-Natasha Ogunji og Raphael Etongo har Taiwo skåret en unik niche for sig selv, der adskiller hendes værker fra andre samtidskunstnere. Taiwo arbejder i ARoS Atelier i oktober måned.  

Noelia Mora Solvez

Juli

I juli måned gæstede Noelia Mora Solvez ARoS atelier, hvor hun arbejde på materiale til kunstudstillingen Women in power, der udstilles på KØN  gender museum Denmark  i September 2021 som en del af GENDERhouse festival.

Phuc

Juni 2021

Phuc er født i Vietnam og opvokset i Danmark. Han har en baggrund som grafisk designer og arbejder i krydsfeltet mellem design, kunst og kultur. Hans multikulturelle baggrund kommer virkelig til live i hans værker, der er en skøn sammensmeltning af to verdener. Phuc brænder for Street Art – hvor han skaber moderne fabler i fabulerende figurative fortællinger, som beskueren kan reflektere over. Der er ikke kun tænkt over designet i Phuc Van Dangs værker, der alle bærer hans unikke streg og fortælling – der er tænkt over hver en detalje og materialevalg. Phuc har udstillet i New York, Saigon, Barcelona, Tokyo og flere steder i Danmark

Christian Vium

Juni 2021

Reframing History Co-Lab

I maj måned gæster antropolog og billedkunstner Christian Vium sammen med studerende fra Afdeling på Antropologi ved Århus Universitet ARoS Atelier. Her vil de bearbejde materiale fra forskningsprojektet

’Reframing History’, der er finansieret af Carlsbergfondet og Aarhus Universitet. ’Reframing History’ repræsenterer en antropologisk undersøgelse af den fortsatte danske indflydelse på socialt liv i de tidligere danske kolonier. Udgangspunktet er en sammenlignende analyse af historiske arkiver i tæt samarbejde med beboere i de tidligere danske kolonier i Ikerasak (Grønland), Tharangambadi/ Tranquebar (Indien), og St. Croix (De Amerikanske Jomfruøer/tidligere Dansk Vestindien).

I løbet af maj måned vil der være en række arrangementer i forbindelse med ’Reframing History Co-Lab’, der inviterer publikum med ind i den analytiske proces.

Hold øje med vores sociale medier, kalenderen på niveau -1, og www.reframinghistory.com for opdateringer og events.

Knud Viktor

April 2021

For Knud Viktor (1924-2013) er lyde en slags levende billeder af verden. Hans bidrag til den danskekunstscene er ukendt for de fleste, da han arbejdede og levede henved 40 år i Sydfrankrig. Han ville male, men skiftede penslen ud med en mikrofon, hvormed han gjorde sine dokumentationer af, hvad der rørte sig lydligt i naturen omkring ham. « Den planetariske have » er forsøget på at oversætte dette - via lyd at gøre opmærksom på, at vores natur har en værdi - som var så centralt i Knud Viktors praksis.

Program:

Onsdag d. 21. april - 30. april : Lydskulpturer (bambushøjtalere, LoSonnante og uglereden) i installation på ARoS niv. 3

Den 24.april:

11-17 : Lyttearrangement om værket Le Petit Duc. Formidling for børn i uglereden v. Lene Savery i Atelieret, niv. 3

15:30-17 : Visning af Knud Viktors grafiske kortfilm og talk v. Mark Viktov i auditoriet, niv. 3

Den 28. april i Auditoriet:

15-16:30 : Loop koncerter med værket Animalia III af Simon Løffler

17:30-18 : Foredrag om Knud Viktor v. Magnus Kaslov

18:30 : Foredrag om Knud Viktors kvadrofoniske univers v. Hans Peter Stubbe Teglbjærg

19:30 : Koncert og talk om Animalia værker v. Simon Løffler.

20-21 : Danmarkspremiere for Knud Viktors Images VII med præsentation v. Magnus Kaslov

Den 29. april:

19:00 : Videorefleksion v. Morten Søndergaard om værket Les Éphémères

19-20 : Vinissage og reception for lydskulpturer i Atelieret, niv. 3

DMNS – Teater Fluks

December 2020

DMNS – Teater Fluks i Atelieret på ARoS

Hvad har Odysséen med demens at gøre? Og hvordan bliver det til en teaterinstallation for fem sanser? Dette undersøgende arbejde går Teater Fluks i gang med at udfolde i ARoS Atelier i december 2020.

I samarbejde med opfinderkollektivet DimsOs fyldes atelieret langsomt med flere og flere mulige elementer til en færdig teaterinstallation. Derudover har vi inviteret en ny gæstekunstner til hver af  de tre første uger af december. Vi kommer til at arbejde sammen med komponist Merlyn Silva, billed- og performancekunstner Alaya Riefensthal samt Amanda Sigaard Axelsen, som er designer og kostumier. Dette giver spændende indspark og indsigter i hhv. elektronisk musik, sanselige universer og krydsfeltet mellem scenekunst og billedkunst.

Teater Fluks har tidligere arbejdet med demens som tema i vandreforestillingen CTRL+ALT+DEMENS (2017), lydinstallationen En Stille Strøm af Tid (der bl.a. har været opstillet på ARoS i maj-juni 2018) og senest i børneforestillingen VÆK (2020). Disse værker er udviklet i et samarbejde med magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, samt Demenscentrum i Aarhus Kommune.

Teater Fluks er et uafhængigt performanceteater forankret på Sydhavnen i Aarhus og ledes af de to scenekunstnere Rasmus Malling Lykke Skov og Sara Fink Søndergaard. Drevet af resonans, research og social sensibilitet kombinerer vi teater, performance, installationer og lyd.

www.teaterfluks.dk

Maja Ingerslev

November 2020

Maja er en dansk billedkunstner med base i Aarhus og hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og Fotografisk Skole Aarhus. Majas kunstneriske arbejde handler om perception og naturopfattelser udfoldet i værker, der balancerer mellem det imaginære og det virkelige. 

Karine Bonneval

Oktober 2020

Karine Bonneval er en fransk billedkunstner med base i Centre-Val de Loire-regionen midt i Frankrig.

Hendes arbejde fokuserer på plantens andethed og de komplekse og specifikke interaktioner, der forbinder mennesker og planter. I hendes skulpturer og installationer er vi nedsænket i en verden af ​​organiske former med stærk fiktiv kraft, hvor hybridiseringer af ordforråd og teknikker går hånd i hånd med ægteskabet mellem kunst og videnskab.
Hun arbejder i samarbejde med forskellige forskergrupper for at finde oversættelser - ufuldkomne og poetiske - og måder til at interagere forskelligt med ikke-mennesker. Dette er hvad Baptiste Morisot i sin nylige bog 'Manières d'être vivant' kalder "inter-artsdiplomati". Karines forskning afslører ofte ny viden både for kunstneren og forskerne: Kunstneren ser mulighederne for nye værktøjer, forskerne ser en dimension af deres forskning forbedret eller forstørret gennem det kunstneriske arbejde.

Karine Bonneval har med en grad fra ESAD i Strasbourg udstillet i Frankrig, Tyskland, Letland, USA, Argentina og Sri Lanka. Sammen med videnskabsmanden Eric Badel fra INRAE ​​PIAF og Studio Décalé - en sammenslutning, der gennemfører samarbejdsprojekter på byområder - vandt hun 2019 Carasso Foundation-tilskuddet "Komponerende viden"

August Niclasen

September 2020

August Niclasen arbejder videre med projektet "Streger fra en syg tid". August er animator og skal lave en kort animationsfilm ud fra ca. 300 tegninger ARoS har fået tilsendt fra skoler rundt om i landet. Her har børnene tegnet deres oplevelse af tiden med corona.

Sisse Fog Odgaard

August 2020

Tekstilkunstner Sisse Fog Odgaard arbejdede med sit crowd-knitting projekt "10.000 skygger".

Du finder opskrift og yderligere informationer på www.sissefogodgaard.dk

Himherandit Productions

Juli 2020

At tale om køn

Vil du deltage i et kunstnerisk udviklingsprojekt og udforske skæringspunktet mellem performance og visuel kunst? Vil du udvikle din praksis med støtte fra kunstnerisk mentorskab?  Vil du dykke ned i Queer-perspektiver og udfordre kunstneriske og sociale normer? Hele juli afholder Himherandit Productions work shops i ARoS Atelier. Læs mere

Maria Viftrup og Rune Fjord

2020

På ARoS skulle museets åbne atelier til maj huse Maria Viftrup og Rune Fjord, som ville skabe et laboratorie for sanser, interaktion, nærhed og nysgerrighed. Det handler om at røre, smage, dufte og være tæt på hinanden – ikke lige den foretrukne cocktail i denne tid. Så vi hoppede i med begge ben og planlagde at flytte projektet ind på ARoS’ instagram-profil (ARoS Public). Digitale performances og fotodokumentation kunne vel være en løsning på udfordringen? Men kan man virkelig distribuere sanselighed gennem SoMe? Måske er kunstneres og kulturinstitutioners rolle netop i denne tid også at undersøge andre metoder?  

Anne-Sofie Overgaard

Anne-Sofie Overgaard (født 1990) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2016. I sin kunstneriske praktisk arbejder hun med vævning, installation, digital grafik og tegning. Anne-Sofie udforsker tidslighed og fortælleformer i en vekselvirkning mellem fysisk materialitet og mere immaterielle digitale processer. Hun arbejder med at blande forskellige materialiteter og æstetiske greb og trækker på viden fra forskellige tiders traditioner inden for billedkunst og tekstilhåndværk med fokus på vævning. Hvor vævning traditionelt er blevet set som et kvindehåndværk, bruger Anne-Sofie det som et kunstnerisk medie.

POPMACHÉ x COLLECTION REMIXED

Feb. 2020

Kunstprojektet POPMACHÉ gæster i slutningen af februar ARoS Public og ARoS Atelier med projektet COLLECTION REMIXED. Med hjælp fra museets gæster og billedkunstner Feline Bæk Hjermind vil de undersøge kunsten og kunstinstitutionens rolle i samtiden med udgangspunkt i ARoS’ kunstsamling samtidig med, at denne undersøgelse også danner grundlaget for løbende værkproduktion i atelieret.

I perioden 19.02.20-28.02-20 vil POPMACHÉ facilitere interaktive workshops, afholde pop-up happenings og give et indblik i deres kreative og kunstneriske praksis. Som en kulmination på projektet inviterer POPMACHÉ indenfor til en helt særlig kunstnerisk oplevelse d. 28.02.20, hvor projektets indsigter og nye værker bliver præsenteret.

POPMACHÉ er i atelieret fra kl. 10.00 -18.00 på museets åbningsdage og offentliggør løbende ændringer og aktiviteter på Facebook og Instagram 

POPMACHÉ er:

 • Karen Stenz Lundqvist
 • Anne Møller Christensen 
 • Sara Løvschall Grøntved 
 • Feline Bæk

Wunderland

Jan + feb 2020

Wunderland præsenterede projektet Horse Inside Out, som er en sanselig, interaktiv installation og performanceoplevelse. Horse Inside Out består af en skulptur/installation, der er stor nok til at én person kan bevæge sig ind gennem en sprække og rejse gennem tre rum. Værket er en hybrid af lyd, talt poesi, installationskunst, performance/dans og kinæstetisk interaktion. Akademisk forskning

Et forskningsprogram i perception og virkelighedsopfattelse udføres sideløbende af universiteter i de tre lande: Interacting Minds Centre og AU Culture and Communication i Aarhus, ISLO – Education in Dance and Somatics at Eastern Findlands Sports Institute og Reykjavík University – Arts and Education.

Manifest

2019

I november og december måned flytter det tværæstetiske Project ART WRITING ind i atelieret på ARoS PUBLIC.
Projektet har eksisteret siden 2013 i regi af Aarhus Litteraturcenter og drives af billedkunstnerne og forfatterne Trine Rytter Andersen og Lise Haurum. Det henvender sig til alle, der er interesserede i en kritisk og eksperimenterende skriftlighed, som både tør udfordre formen og tage livtag med verden og identiteten.
Under residensopholdet undersøger Project ART WRITING, sammen med billedkunstnerne Tanja Nellemann Kruse og Lise Skou, hvorfor vores samtid er så fyldt med nye MANIFESTER.
Hvad er det i vores tid, som kalder på ’den flammende skrift’ og hvordan forholder vi os til den? Hvad er aktivisme? Hvad vil det sige at være aktivist? Hvordan kan vi alle være aktivister på forskellige niveauer og hvordan skriver du dit eget MANIFEST?
Sæt også et stort X i kalenderen lørdag d. 30. november, hvor MANIFESTET belyses fra flere vinkler ved et heldagssymposium på Åbne Scene på GODSBANEN. Her afvikles tre super-spændende præsentationsrunder med forskere, aktivister og kunstnere, som taler brændende varmt om: manifest og revolte, krop og feminisme og planeten og arterne.

Nønne Mai Svalholm

Okt. 2019

Unders resides-perioden i ARoS Atelier arbejder koreograf og iscenesætter Nønne Mai Svalholm på et nyt koreografisk værk med titlen PRIMUS (BEGYNDELSE), som undersøger begrebet skabelse. Soloperformer Sisse Lunøes alder og erfaring (69 år), tilbyder beskueren et nyt perspektiv på kamp og skabelse, som rækker ud over den biologiske skabelse og tænkes ind i flere forskellige sammenhænge.

Siden 2015 har Svalholm arbejdet med at iscenesætte den erfarne, ikke kultiverede/ikke- professionelt skolede krop. PRIMUS bygger videre på erfaringer fra Lunøes soloarbejde i værket CIRCUIT, der er en refleksion over aldring (2016). Udviklingsperspektivet ligger fortsat i eksperimentet med sammenstilling af krop og objekt - denne gang er objektet heliumballoner.

Premiere på PRIMUS torsdag 16. april, 2020 Åbne Scene, Godsbanen

Koreograf/iscenesætter: Nønne Mai Svalholm

Danser: Sisse Lunøe

Dramaturg: Ida-Elisabeth Larsen

Komponist og lyddesigner: Olga Szymula

Film /foto: Michael Dinesen

Flux Factory

2019

Virgile Novarina og Walid Breidi

2019

Kunsterne Virgile Novarina og Walid Breidi er i Århus for at opføre værket Sleep in the City, under IOT Festival-ugen (Internet of Things) i juni 2019. Virgile og Walid arbejder i atelieret på ARoS Public fra d. 22. maj til den 22. juni 2019.

Kunstværket bliver en serie af unikke videoer, som vises på skærmen rundt om i Aarhus fra aften til morgen fra d. 15. til d. 22. juni. Videoer taget af byen i dagslys bliver genskabt og transformeret i realtid af hjernebølger fra artisten Virgile Novarina og hjernebølger fra en gruppe af 'Smart Sleepers' her i Aarhus.

Iris Bakker

2019

Iris er uddannet interaktionsdesigner, og har arbejdet som kunstner med en lang række events, udstillinger, workshops og undervisning. Det interaktive element i kunsten er centralt for Iris, som arbejder med portræt tegning. Det er nysgerrigheden for mennesker, der driver - processen er det intense møde og en lang række benspænd, hvilket resulterer i upolerede værker. I atelieret eksperimenterer hun med forskellige tegnemetoder.

Ruth Crone Foster

2019

Ruth Crone Foster er en visuel historiefortæller, der har hjemme i kollagens univers. Ligesom en forfatter nøje udvælger ord til sin fortælling, håndplukker Ruth visuelle elementer, der kan fortælle netop den historie, hun har på sinde.  Ruths kollager er spækkede med inspiration og rummer samtidig en ro i både farvevalg og komposition. Der er noget til ethvert øje, fordi hun arbejder i spændet mellem det tæt pakkede og det atmosfærisk luftige – det stramt komponerede og det organisk sammensatte.

Se mere om Ruth Crone Foster

Sophia Ioannou Gjerding

2019

Sophia vil på residencyet producere dele af et filmværk med arbejdstitlen Homage to Airway. Værket skal vises på en udstilling i Odense, august  2019. Hun er i startfasen af produktionen.

Første uge af residency vil hun storyboarde, researche og gøre rummet klar til produktionsdage, som vi foregå i de sidste 3 uger. Lars Hemmingsen vil også være i atelieret sammen med Sophia i de to midterste uger. Lars kommer fra animationsskolen i Viborg og er også animator.

Se mere om Sophia Ioannou Gjerding

Holger Højbjerg

2019

Holger Højbjerg (f. 1989) dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi i 2018 med en afgangsudstilling på Kunsthal Aarhus. Derudover er Højbjergs værker senest blevet vist på Code Art Fair 2019 og Art Herning 2019. Højbjerg er bl.a. repræsenteret i Aalborg Kommunes- og Statens Kunstfonds samlinger.

Rune Fjord

2018

Kreativ direktør Rune FjordKunstner & Designer. Atelieret vil blive omdannet til en slags Art lab hvor forskellige former for konsistens vil blive undersøgt og arbejdet med.