Your rainbow panorama

Your rainbow panorama

På taget af ARoS har publikum mulighed for at opleve den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons spektakulære kunstværk, Your rainbow panorama. Værket åbnede for publikum 28. maj 2011.

Olafur Eliasson beskriver projektet med følgende ord:
”Your rainbow panorama går i dialog med den eksisterende arkitektur og forstærker det, der i forvejen er givet, nemlig udsigten over byen. Jeg har skabt et rum, der nærmest udvisker grænserne mellem indenfor og udenfor – hvor man bliver lidt usikker på, om man er trådt ind i et værk eller ind i en del af museet. Denne usikkerhed er vigtig for mig, da den opfordrer folk til at tænke og sanse ud over de dimensioner, de er vant til at begå sig i”.

Olafur Eliasson har skabt det permanente kunstværk som en cirkelformet 150 meter lang og tre meter bred rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Det farverige mesterværk har en diameter på 52 meter og er monteret på slanke søjler 3,5 meter over museets tagflade.

Museets gæster kommer via trapper eller elevator op til det store kunstværk. Den besøgende kan herfra begive sig på en sansevandring gennem det cirkulære panoramiske forløb med udsyn til den omkringliggende by og bugt. 

Tagterrasse og tagpavillon

Under det svævende kunstværk er selve tagterrassen. Den er beklædt med træ, så det er et enestående rekreativt område og en udsigtsplatform for museets gæster et halvt hundrede meter over gadeniveau. På tagterrassens vestside er den 310 kvadratmeter store Tagpavillon placeret. Tagpavillonen indeholder SKY ROOM og SUNSET LOUNGE, et eksklusivt lokale med storslået udsigt mod vest og solnedgangen. 

Sunset Lounge kan lejes til middage og arrangementer

Tagpavillonen er tegnet af schmidt hammer lassen architects, der også var rådgivere på byggeriet af Your rainbow panorama og arkitekterne bag selve ARoS-bygningen.

Your rainbow panorama er synlig fra lang afstand, og da man ser forskellige farver alt efter, hvor i byen man befinder sig, fungerer værket som et kompas. Om natten er Your rainbow panorama oplyst indefra af spots i gulvet.