The Next Level

Stor udvidelse af ARoS med nyt underjordisk galleri og nyt kæmpeværk af amerikanske James Turrell.

The Next Level, som er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects, består af flere elementer: Et udbygningsprojekt bestående af et underjordisk galleri på 1000 kvadratmeter og det gigantiske værk The Dome af James Turrell, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil byde på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet. Udbygningen vil blive forbundet til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3.

Med realiseringen af James Turrels spektakulære The Dome tager ARoS både museet og byen til ”The Next Level” og sætter en tyk streg under Aarhus’ status som en fantastisk kulturby

Et andet element, der er med i næste fase af projektet, er The Annual ARoS Pavilion, som vil blive placeret mellem museet og The Dome. Planen er, at der hvert år vil blive bygget en ny midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter. The Annual ARoS Pavilion vil fungere som en midlertidig tilbagevendende scene for forskellige former for socialt samvær, talks, koncerter, nye udstillinger og performances. Den vil skabe anledninger til nye spændende samarbejder på tværs af byens kulturinstitutioner, foreninger og græsrødder. Samtidig vil der skabes muligheder for et nyt byrum ved museet og de omkringliggende institutioner.

Læs mere om planerne for Musikhusparken her

 

Et mesterværk for eftertiden

Kunstværket til ’The Next Level’-projektet er en enestående, permanent kunstinstallation af den verdenskendte, amerikanske kunstner James Turrell. Værket matcher i størrelse, format og dristighed Your rainbow panorama og vil uden tvivl komme til at stå for eftertiden som et af James Turrells hovedværker. Og som en europæisk kunstattraktion i særklasse.

James Turrell er i forvejen en del af ARoS´ samling med lysværket Milkrun III, der kan opleves i Installationskunst på Nivea 0

I sit kunstværk ønsker Turrell med enkle, rumlige og visuelle virkemidler at gøre farven til noget rummeligt – til noget, som ikke er påført en flade, men som et materiale, der omslutter os, og som vi kan træde ind i. Oplevelsen af farven bliver spektakulær og emotionel – vi påvirkes af farverne, idet de ændrer vores oplevelse af både tid og sted.

The Next Level er baseret på en idé af forhenværende museumsdirektør Erlend Høyersten.