Tidligere udstilling

Edvard Munch - Angst/Anxiety

Hvornår

Gennem flere år har ARoS arbejdet på at præsentere en stor og vægtig Edvard Munch-udstilling i Danmark. Det er nu lykkedes.

Efterårets ARoS Classic bærer titlen EDVARD MUNCH - Angst/Anxiety og vil omfatte en lang række unikke Munch-værker indenfor maleri og grafik, heriblandt internationalt anerkendte hovedværker som malerierne Aften på Karl Johan, Kvinnen i tre stadier, Melankoli og Sjalusi. Det er første gang, at den verdensberømte samling af Munch-værker fra Rasmus Meyers Samling i Bergen, den betydeligste Munch-samlingen ved siden af Munch Museet og Nasjonalmuseet i Oslo, vises samlet uden for Norge. Ud over værkerne fra Rasmus Meyers Samling arbejder ARoS på at supplere med vigtige lån fra andre museer og privatsamlere rundt om i verden.

Udstillingen EDVARD MUNCH - Angst/Anxiety ønsker at vise, hvorledes begrebet angst har været en drivkraft gennem Edvard Munchs kunst og liv. I en række tematiske og delvist kronologiske rum kan gæsten følge, hvordan angsten livet igennem har ligget latent i den norske kunstners mange skildringer af det moderne, fremmedgjorte menneskeliv: angsten for livet, angsten for kærligheden og angsten for døden.

Gennem årene har der været enkelte fantastiske udstillinger med Munchs værker over hele verden; netop nu vises et stort udvalg af hans kunst på Centre Georges Pompidou i Paris. I Aarhus var den seneste udstilling i 1975. Med udstillingen EDVARD MUNCH - Angst/Anxiety er det ambitionen at gennemføre den hidtil største udstilling af Edvard Munchs kunst i Danmark i 36 år.

I 2013 fejres Edvard Munchs 150 års-dag i Norge og rundt om i verden. ARoS ser det således som naturligt, at vi også fra dansk side bidrager til fejringen af denne nordiske verdenskunstner i månederne op til hans 150-års jubilæum. I 2013 fejres tillige i Danmark 200-året for Søren Kierkegaards fødsel. Gennem udstillingens titel Angst/Anxiety relateres Munch til Kierkegaard og hans værk ”Begrebet Angest”.

Politiken

Jyllands-Posten

Berlingske

Børsen

Kristeligt Dagblad

Fyens Stiftstidende