Bergen indtager ARoS! - ARoS præsenterer ny nordisk kulturfestival

Bergen indtager ARoS! - ARoS præsenterer ny nordisk kulturfestival

I tæt samarbejde med de to førende festivaler i Aarhus, SPOT Festival og NorthSide, åbner ARoS torsdag den 4. maj dørene til New Nordic ARoS Festival. Med koncerter, talks og gastronomiske oplevelser er festivalen en fejring af Nordens ligheder og forskelle.

ARoS byder velkommen til en dag, hvor vi sammen hylder Norden, Aarhus og Bergen gennem musik, samtaler, mad og fest – en kæmpe kærlighedserklæring til museumsdirektør Erlend G. Høyerstens fødeby.

Torsdagen inden åbningen af SPOT Festival omdannes ARoS til en kulturel storstue, som pulserer hele dagen og frem til klokken et om natten. I denne første udgave af en ny årligt tilbagevendende nordisk festival, præsenteres Aarhus’ norske venskabsby, Bergen. Byen, der er lokaliseret på Norges vestkyst, er blandt andet kendt for sin kreative musikscene, som er stærkt repræsenteret på festivalen. Derudover byder dagen på udsøgte gastronomiske oplevelser leveret af to af Bergens førende kokke, talks og debatter.

- Med denne festival hylder vi Norden, Aarhus og Bergen. Festivalen er den første udgave af vores nye årlige nordiske festival – en stor pulserende husfest. Bergen og Aarhus er venskabsbyer, så det er helt oplagt at præsentere det bedste fra den regntunge havneby. Formålet med festivalen er at knytte venskabsbånd og udforske spændingsfeltet mellem museum som ramme og kultur i bred forstand. Samtidig sættes der fokus på synergien mellem de forskellige kunstarter, siger direktør Erlend G. Høyersten, ARoS.

Foreløbigt program

Dagen byder på et hav af koncerter med blandt andre Misty Coast, og Hvitmalt GjerdeKjartan Lauritzen samt DJ’s SkatebårdNiilas samt et århusiansk islæt i form af bandet Lowly.

På talk-fonten kan opleves mere end 20 personligheder, der taler om kunst, musik, arkitektur, byudvikling og mad – heriblandt museumsdirektør Erlend G. Høyersten, John Fogde, Rikke Øxner, Adrian Fey, Kristian Würtz, Axel Vindenes, Vilde Tuv, Gerd Haugland og mange flere. En af debatterne vil være med den anmelderroste norske forfatter Tomans Espedal i samtale med Julie Andersland, kulturrådkvinde i Bergen, om blandt andet kulturens rolle i byudvikling. Tomas Espedal vil indgå i en talk om den litterære by sammen med den unge Aarhus-forfatter Sofie Eriksdatter. Køkkensamtalerne ledes af Hilde Sandvik, der er grundlægger og redaktør af kultur- og debatmediet Broen.xyz.

På madscenen vil de to internationalt anerkendte kokke fra Bergens gastronomiske scene, Christopher Haatuft fra Lysverket og Gard Haugland fra Bien, i samarbejde med ARoS FOOD HALL præsentere madtraditioner fra Bergen og norske råvarer af højeste kvalitet hele dagen.

DOWNLOAD PRESSEFOTOS

New Nordic ARoS Festival præsenteres i samarbejde med SPOT, Northside, Vill Vill Vest og Brak. Talks og køkkensamtaler præsenteres af Hilde Sandvik fra Broen.xyz  

Yderligere information