Valkyrien takker af for denne gang

Valkyrien takker af for denne gang

I knap et år har den 50 meter lange Valkyrie Rán prydet indgangspartiet på ARoS. Nu pakkes kæmpeinstallationen sammen, indtil den igen skal vises frem.

På ARoS har museets gæster siden medio oktober 2016 kunnet opleve den imponerende tekstilinstallation Valkyrie Rán af portugisiske Joana Vasconcelos. I begyndelsen af september pakker ARoS imidlertid værket ned og frigiver museumsgaden til andre kunstprojekter. Valkyrie Rán, der er 50 meter lang, er skabt særligt til ARoS og erhvervet til museets faste samling i samarbejde med Kvadrat, Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet. 

- Det har været en fornøjelse at have et så iøjnefaldende og imponerende værk hængende i museets åbne rum. Vi går nu så småt i gang med at planlægge, hvornår og hvordan valkyrien igen skal vises frem for museets gæster, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten

ARoS har endnu ingen specifikke planer for, hvornår Valkyrie Rán skal præsenteres for publikum igen. Kunstinstallation skal i første omgang tømmes for luft og sendes omkring Vasconcelos’ studio i Lissabon for rengøring af tekstiler og tilsyn af LED-lys. Fremover vil værket opbevares på ARoS’ kunstlager.

Omkring 830.000 besøgende har indtil videre oplevet værket, siden det blev installeret. Sidste chance for at se Valkyrie Rán inden demonteringen er søndag den 3. september 2017.

Fakta

  • Vasconcelos fortløbende Valkyrie-serie startede i 2004 og består af monumentale stedsspecifikke installationer - alle er håndlavede i kunstnerens studio.
  • Valkyrie Rán er skabt til ARoS og erhvervet til museets faste samling i samarbejde med Kvadrat, Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet.
  • Installationen er skabt af over 2100 meter Kvadrat tekstiler i 549 forskellige farver og kvaliteter.
  • Valkyrie Rán er Vasconcelos mest ambitiøse valkyrie i serien indtil videre.
  • Valkyrie Rán er sammen med Olafur Eliassons Your rainbow panorama de største installationer i ARoS faste samling.
  • Valkyrie Rán er justerbar og kan installeres i fem forskellige former og størrelser.
  • Valkyrie Rán var hovedværket på Joana Vasconcelos soloudstilling Textures of Life på ARoS.

Download pressefotos

Yderligere information