ARoS Triennial vinder en Global Fine Art Award

ARoS Triennial vinder en Global Fine Art Award

I nat dansk tid modtog ARoS Triennial The Garden – End of Times, Beginning of Times en Global Fine Art Award (GFAA) i New York

Over 2000 udstillinger fra hele verden var i spil, men kun 33 finalister ud af de 85 nominerede havde endeligt muligheden for at vinde en GFAA-pris ved ceremonien i New York i aftes. ARoS-triennalen vandt prisen i kategorien Best Public Art / Exhibition or Installation foran den anden finalist The Iraq Pavilion fra Venedig Biennalen 2017. Blandt de andre nominerede i denne kategori var også Skulptur Projekte Münster 2017, der dog ikke var med i finalen.

Der blev uddelt priser inden for i alt 13 kategorier. Museumsdirektør Erlend G. Høyersten og kurator Jakob Vengberg Sevel var selv til stede ved prisoverrækkelsen.

- Vi har været oppe mod et stærkt felt, så vi er meget beærede over at vinde. ARoS-triennalen har fået stor international anerkendelse, og den høje kunstneriske kvalitet og store arbejde har nu resulteret i, at vi vinder denne pris, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.    

Det er fjerde år, at den globale kunstpris uddeles. Blandt de nominerede museer var også Tate Britain, Solomon R. Guggenheim Museum og Royal Academy of Arts.

Læs mere om Global Fine Art Award

Om ARoS Triennial

ARoS Triennial, der løb af stablen fra april til oktober 2017, blev besøgt af over 860.000 og har fået stor international mediedækning. Triennalen er blandt andet blevet omtalt i CNN Style, The Guardian, The Sunday Times, Vogue og tyske ZDF. Også kunstmagasiner som Frieze, The Art Newspaper og Monopol har dækket udstillingen.

Mere om ARoS Triennial The Garden – End of Times, Beginning of Times   

Download pressefotos via Dropbox

Titlen på den næste ARoS Triennial i 2020 er MYTHOLOGY.

Yderligere information