Kunstpris uddelt i Aarhus

Kunstpris uddelt i Aarhus

Kunsthal Aarhus, Godsbanen og ARoS er gået sammen om en ny kunstpris, ART Prize. Prisen blev i torsdags uddelt til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi.

Torsdag den 26. april blev ART Prize uddelt i Kunsthal Aarhus. Initiativtagerne bag prisen ønsker at skabe opmærksomhed om de debuterende kunstnere og give en stærk repræsentant for den unge scene en god start på kunstlivet. Prisen skal også være med til at skabe et levende kunstmiljø i Aarhus på tværs af institutionerne.

Iben Mosbæk, co-director for Kunsthal Aarhus:

"I Kunsthal Aarhus glæder vi os til at indgå i en tættere dialog med kollega-institutioner i Aarhus: vi bliver klogere på, hvordan vi kan bruge hinanden, og hvad vi sammen kan gøre for byen. Det gælder ikke mindst en indsats overfor den yngre, producerende del af billedkunstscenen, et vigtigt fokus som bl.a. også Aarhus Kommunes Billedkunstneriske Tænketank fra 2015 har efterlyst. Samarbejdet markeres med en helt ny pris – ART Prize – som gives til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi. Det er den allerbedste opstart for samarbejdet og viser, at vi ikke kun vil i dialog, men også sætter handling bag”.  

Erlend G. Høyersten, museumsdirektør for ARoS:

”Det, der kendetegner Aarhus som kulturby, er byens evne til at organisere sig på tværs af institutioner og fællesskaber. På ARoS har vi allerede fokus på at styrke den kreative fødekæde gennem tætte partnerskaber og et åbent atelier. Den nye, ART Prize, ligger i forlængelse af dette og styrker et levende kunstmiljø i Aarhus”.  

Flemming Dybbøl, direktør for Godsbanen:

”Et af Godsbanens formål er netop at give talenterne mulighed for at udfolde deres drømme og visioner. Så derfor er vi meget glade for at deltage i dette samarbejde og være med til at uddele ART Prize”.

OM ART PRIZE 

Prisen tildeles en af årets afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi. Vedkommende udvælges på baggrund af sit værk på afgangsudstillingen i Kunsthal Aarhus. Med titlen følger:

  • En artist talk i Kunsthal Aarhus
  • Et månedsophold i atelieret i ARoS Public med et kunstnerhonorar på kr. 25.000
  • Gratis ophold på Godsbanen i en af deres residens-lejligheder samt månedskort til værkstederne i samme måned, hvor der også er mulighed for at lave en artist talk eller en mindre udstilling / udsmykning på Godsbanen
  • Et kunstnerportræt i Kunsten.nu
  • Et kunstnerportræt i Godsbanens nye magasin i samarbejde med kulturmagasinet Fine Spind

Juryen bestod af: kunstfaglig direktør for Kunsthal Aarhus Jacob Fabricius, overinspektør for ARoS Lise Pennington og leder af Aarhus Billedkunstscenter Kirstine Højmose (på vegne af Godsbanen).

Vinderen af kunstprisen blev Sophia Ioannou Gjerding (f. 1989) med følgende begrundelse: Sophia Ioannou Gjerding er en meget ambitiøs og professionel ung kunstner. Engageret i egen praksis så vel som kollaborative praksisser og med til at sætte et stærkt præg på den yngre kunstscene i Aarhus. Hendes afgangsværk er et komplekst video-animationsværk, der går i dialog med tendenser i samtidens billedforståelse og undersøgelser af digitale medier. Værket er en sammenflettet fortælling på tværs af tid og sted, hvor eksistentielle emner bearbejdes og kulturelle referencer flettes sammen på tværs af populærkultur og kunsthistorie. Værket er poetisk, undersøgende, forførende og gennemtænkt i forhold til installering i udstillingsrummet. Vi bliver mødt med en masse spørgsmål - til medie såvel som tematikker, hvilket skaber et værk, der lever længe og kræver fordybelse. 

Download pressefotos

Yderligere information