Art Aarhus-prisen går til…

Art Aarhus-prisen går til…

I dag, fredag den 24. maj 2019 klokken 12.30, blev kunstprisen Art Aarhus uddelt på Kunsthal Aarhus. Initiativtagerne bag prisen er Kunsthal Aarhus, Godsbanen og ARoS.

Prisen gives til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi, og det er anden gang, at prisen uddeles. I år går den til Matilde Mørk for performancen Løber dit spor i sølv?

Juryen, der består af kunstfaglig direktør for Kunsthal Aarhus Jacob Fabricius, overinspektør for ARoS Lise Pennington og leder af Aarhus Billedkunstscenter Kirstine Højmose (på vegne af Godsbanen), siger blandt andet i deres begrundelse:

”Det er et ambitiøst afgangsværk, der med kropsligt og objektmæssigt nærvær har et højt niveau, der tegner en praksis, som bliver værd af følge. Der sker noget indenfor performancekunsten i disse år, og det er imponerende, at det ses allerede hos årets afgangselever fra Det Jyske Kunstakademi, sådan som det er tilfældet hos Matilde Mørk.” 

ART Aarhus-prisen har til formål at skabe opmærksomhed om de debuterende kunstnere og give en stærk repræsentant for den unge scene en god start på kunstlivet. Prisen skal også være med til at skabe et levende kunstmiljø i Aarhus på tværs af institutionerne.

Udover titlen følger:

  • Et økonomisk skulderklap på 20.000 kroner
  • En artist talk på Kunsthal Aarhus
  • Et portræt ”Ugens Kunstner” i Kunsten.nu og en omtale i magasinet Fine Spind.
  • Mulighed for en måneds ophold i det åbne atelier i ARoS Public inkl. gratis ophold på Godsbanen (residens-lejligheder) samt månedskort til værkstederne og mulighed for at lave en artist talk eller en mindre udstilling/udsmykning på Godsbanen i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter. Se mere om ARoS Atelier på www.aros.dk/atelier

Sidste års vinder af kunstprisen var Sophia Ioannou Gjerding, der vandt med et komplekst video-animationsværk.