Douglas Gordon – In My Shadow

Douglas Gordon – In My Shadow

Douglas Gordon – In My Shadow. Installationsfoto.

Douglas Gordons kontrastfyldte univers indtager hele museet, når ARoS præsenterer den største udstilling af den skotske kunstner i Nordeuropa nogensinde. Udstillingen afsøger alle afkroge af den menneskelige psyke, lyse som mørke, og udfolder sig på alle museets etager.

Den skotske kunstner Douglas Gordon (f. 1966) er en af nyere tids vigtigste videokunstnere og en pioner inden for moderne videokunst. En signifikant kunstner hvis omfattende og bemærkelsesværdige kunstneriske virke nu bliver udfoldet i ARoS’ unikke rammer.

- Man har ikke set en udstilling af denne størrelsesorden og karakter fra Douglas Gordon i mange år, så det er er en cadeau, at vi nu kan præsentere denne omfattende udstilling her i Aarhus, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

Udstillingen på ARoS er en massiv præsentation af Douglas Gordons arbejde fra de seneste 25 år og indeholder primært videoinstallationer, men også tekstværker, musik og fotografier. Udstillingen In My Shadow afsøger forholdet mellem lys og mørke i både konkret og psykologisk forstand, da Gordons kunstneriske virke kredser om kampen mellem lys og mørke.

- Douglas Gordon har en fascination for det mørke og barske, men i hans værker finder man også en sart og fintfølende sprække, som udstråler glimt af lys og håb. Denne kontrast, som er et fundament i hans arbejde, har ikke før været brugt som afsæt for en udstilling, siger overinspektør Lise Pennington, ARoS.

Udstillingen finder sted i galleriet på ARoS’ niveau 1, hvor det åbne rum vil blive taget i brug med værket Something Between My Mouth And Your Ear (1994). Et komplet blåt rum, hvor der afspilles 30 forskellige musiknumre, som Douglas Gordon forestiller sig, at hans mor lyttede til, mens hun ventede ham. Derudover vil væggene på samtlige af museets etager være beklædt med tekstværker af Douglas Gordon.

Om Douglas Gordon

Douglas Gordon er født i 1966 i Skotland, og han bor og arbejder i dag i Berlin, Paris og Glasgow. Gordon blev uddannet fra Glasgow School of Art i 1988 og Slade School of Fine Art in London i 1990. I de efterfølgende år i 1990’erne fik han sit gennembrud, hvor han med sine markante videoinstallationer vakte genlyd i hele kunstverden, hvilket resulterede i flere prestigefyldte priser de efterfølgende år, så som den britiske Turner Prize i 1996, premio 2000 på Venedig Biennalen i 1997 og Hugo Boss Prize på Guggenheim i 1998.

Katalog

I forbindelse med udstillingen udgiver ARoS et katalog, der indeholder en samtale mellem udstillingens kurator overinspektør Lise Pennington og Douglas Gordon. Derudover har den danske forfatter Josefine Klougart bidraget med en tekst, som er afledt af Douglas Gordons værker og hans tanker om kunst, og Anders Troelsen, professor ved Arkitektskolen Aarhus, skriver om forholdet mellem lys og mørke, om religiøse modsætningsforhold og spejlinger i vores sprog og talemåder, der illustrerer vores forhold til det gode og til det onde.

Download pressefotos via Dropox

Douglas Gordon - In My Shadow. Installationsfoto. Fotograf: Anders Sune Berg

Douglas Gordon - In My Shadow. Installationsfoto. Fotograf: Anders Sune Berg

For mere information kontakt: