Move!

Move!

Udstillingen Move! tager publikum med på en utraditionel rute gennem vægge og rum fra en tidligere udstilling.

Fra 9. februar kan publikum opleve danske Jeppe Heins interaktive værk Distance fra 2004 i en helt ny præsentation. Distance er en 400 meter lang kuglebane, som forvandler særgalleriet på niveau 5 til én stor bevægelig struktur. Værket bugter sig rundt i de scenografiske rammer fra udstillingen Agnes Slott-Møller – Helte og heltinder.

- I udstillingen Move! har vi valgt at lade scenografien stå urørt, så farver, lyssætning og vægtekster fra den tidligere udstilling er uændret. Stort set alt med undtagelse af selve malerierne er forblevet. Det er altså tale om en anderledes og utraditionel oplevelse, som vi inviterer gæsterne ind til, siger museumsinspektør Pernille Taagaard Dinesen, ARoS.

Om Distance

Når den besøgende træder ind i galleriet, registreres det af en sensor, som frigiver en kugle. Kuglen starter sin færd igennem banen, og ved at følge kuglen bevæger man sig med rundt i et virvar af loops, skarpe hjørner, hejseværk og fald. Værket er designet af modulære stålskinner, hvilket betyder, at banens forløb varierer fra præsentation til præsentation.

Med hjælp fra Ny Carlsbergfondet erhvervede ARoS Distance efter Jeppe Heins soloudstilling Sense City i 2009. Installationen har siden været lånt ud til Indianapolis Museum of Contemporary Art i USA og Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand i Norge. 

Om Jeppe Hein

Jeppe Hein (f. 1974) bor og arbejder i Berlin. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1997 og fra Städel Hochschule für bildende Kunst i Frankfurt am Main, Tyskland.

Hein har opnået stor anerkendelse på den internationale kunstscene, og hans innovative og banebrydende værker har været vist på nogle af de største museer verden over. Herunder på Centre Pompidou i Paris, Tate Liverpool i England, PS1 i New York, Barbican Centre i London, Sculpture Centre i New York og som repræsentant for den danske pavillon på EXPO2010 i Shanghai.

Jeppe Heins kunstneriske produktion kan bedst placeres i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur og tekniske opfindelser. Hans installationer indeholder ofte et element af interaktivitet, der appellerer til, at vi kropsligt tager del i kunsten og oplever med sanserne.

Udstillingsansvarlig og kurator: Pernille Taagaard Dinesen, museumsinspektør, ARoS.