“Tomorrow Is The Question” nomineret til Global Fine Art Award

“Tomorrow Is The Question” nomineret til Global Fine Art Award

Foto: Anders Sune Berg

For anden gang er en ARoS-udstilling nomineret til den globale kunstpris Global Fine Art Award (GFAA).

Første gang var med ARoS Triennial The Garden – End of Times, Beginning of Times, der vandt i kategorien Best Public Art / Exhibition or Installation for to år siden, og nu gælder det kategorien Global Humanity, hvor udstillingen Tomorrow is the Question er blandt finalisterne. I alt er 99 udstillinger og kunstproduktioner fra 27 lande og institutioner som Tate Modern, Centre Pompidou, Van Gogh-museet og Museum of Modern Art nomineret i 13 kategorier. Vinderne bliver afsløret mandag den 11. maj ved en online begivenhed på Facebook. Det er sjette gang, at den verdensomspændende prisuddeling afholdes.

- Vi er stolte af, at vi igen er nomineret til en Global Fine Art Award. Tomorrow is the Question var en vigtig udstilling, der satte fokus på vores fælles fremtid og på de udfordringer, som vi står i blandt andet i forhold til klimakrisen. Måske er den endda endnu vigtigere i dag, hvor vi står midt i corona-krisen, fordi værkerne opfordrede til eftertænksomhed om verdens tilstand og stillede de spørgsmål, der er med til at forme dagen i morgen, siger direktør Erlend G Høyersten, ARoS.

Tomorrow is the Question blev skabt i samarbejde mellem ARoS og Luise Faurschou, der står bag organisationen ART 2030, som har til formål at binde kunsten sammen med de 17 verdensmål fra FN. ART 2030 er af den internationale kunstplatform artnet blevet kaldt det mest ambitiøse kunstprojekt nogensinde. 

- Kunst kan være med til at diskutere og synliggøre verdensmålene. Tomorrow is the Question var en udstilling med værker i særklasse, der bidrog til at skabe indsigt, vise håb og inspirere os til handling i overbevisningen om, at vi sammen har alle muligheder for at skabe en bedre fremtid. Derfor glæder jeg mig over, at udstillingen er nomineret i kategorien Global Humanity, siger kurator Luise Faurschou, grundlægger og direktør hos Faurschou Art Resources & ART 2030.

Fra den 1. maj til den 7. maj kan man stemme på sin favorit til de to publikumspriser Youniversal og You-2. Det gør man ved at følge linket her

Man kan deltage i Facebook-begivenheden, der løber af stablen mandag den 11. maj klokken 19.00 her

Yderligere information om GFAA:

Mere om Tomorrow is the Question

Presse

Astrid Ildor

Press- and Communication Manager

T: 6190 4942 E: asil@aros.dk

Ida Fuglsang Møller

Presse- og kommunikationsmedarbejder (barsel)

T: 6190 4947 E: idmo@aros.dk