ARoS ansætter
ny direktør for
HR, økonomi og administration

ARoS ansætter
ny direktør for
HR, økonomi og administration

Erik Balch Frisgaard bliver ARoS’ nye direktør for HR, økonomi og administration. Den nye direktør er ansat på baggrund af en rekrutteringsproces faciliteret af et eksternt bureau, hvor mange stærke kandidater var i spil.

Erik Balch Frisgaard kommer fra en stilling som Økonomi- og Personalechef hos Kultur og Borgerservice ved Aarhus Kommune og vil den 1. august 2022 tiltræde som direktør for HR, økonomi og administration på ARoS. Den nye direktør har et rigt CV med mange års cheferfaring fra HR- og økonomiområdet samt et indgående kendskab til ARoS. 

"Jeg har søgt denne stilling, da det er en drømmestilling. Jeg har fra nærmeste hold - og alligevel på afstand fra Aarhus Rådhus - fulgt den positive udvikling af ARoS, og jeg har samarbejdet tæt og godt med museet omkring eksempelvis corona-hjælpepakker og realiseringen af The Next Level. Nu glæder jeg mig rigtig meget til at starte på ARoS og tage fat på de kommende opgaver og muligheder og til at arbejde sammen med direktion, bestyrelse, eksterne samarbejdspartnere og de mange dygtige medarbejdere på ARoS. Det bliver fantastisk," siger Erik Balch Frisgaard.

Rekrutteringsprocessen resulterede i et bredt felt af stærke højtkvalificerede kandidater, som blev snævret ind efter to runder med samtaler, tests og opgaver.

”Det er en stor glæde i dag at præsentere Erik Balch Frisgaard som vores nye direktør for HR, økonomi og administration. Med Erik har vi ansat den absolut bedste til jobbet ud fra et meget stærkt felt af kandidater. Erik har det helt rette kompetencesæt og den nødvendige motivation, der skal til for at påtage sig ansvaret for at drive ARoS’ HR, økonomi og administration nu og i fremtiden. Det er et stort kup at udnævne en leder af Eriks kaliber til at supplere ledelsesteamet, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med ham," siger Rebecca Matthews, direktør for ARoS.    

"Som formand for bestyrelsen på ARoS er jeg glad for at byde Erik Balch Frisgaard velkommen til ARoS' team. Fra bestyrelsens side har det været vigtigt at finde en person med de rette kompetencer til i særlig grad at videreudvikle ARoS’ administration og HR-processer, og Erik er yderst kvalificeret til denne opgave. Vi ser frem til samarbejdet og til, at han tager del i den spændende fremtid, som ARoS går ind i," siger Laura Hay Uggla, formand for ARoS' bestyrelse.

Som direktør for HR, økonomi og administration vil Erik Balch Frisgaard være en vigtig medspiller i at sikre, at ARoS opnår de strategiske og operationelle mål i fremtiden. Det er ARoS’ ambition at blive et af de mest relevante kunstmuseer i verden.

For yderligere spørgsmål kontakt venligst:

For yderligere information, kontakt:  

Astrid Ildor · asil@aros.dk · 61 90 49 42