Nyt stort formidlingsprojekt ser dagens lys

Nyt stort formidlingsprojekt ser dagens lys

Søren Brostøm savner camping. Kulturministeren mærker det i maven. Og Stig Tøfting afslører, at han aldrig har været på ARoS før. Projektet Another Story er et formidlingsprojekt, der handler om, hvad kunst gør ved os. En række kendte mennesker har bidraget til projektet, som nu folder sig ud på hele ARoS.

Debattør Emma Holten, designer Stine Goya, forfatter Svend Åge Madsen og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen er blot et lille udpluk af de personer, som har bidraget til projektet Another Story. Alle fortæller om deres yndlingskunstværk, sted eller oplevelse på ARoS. I alt har 17 personer med forskellig baggrund, erhverv og forudsætninger for at se på og opleve kunst deltaget i projektet.

- Som kunstmuseum har vi et ansvar for at præsentere flere veje til at forstå kunsten, og Another Story gør præcist dette. Projektet indeholder en perlerække af velreflekterede kunstoplevelser, og som helhed håber vi på, at Another Story vil give flere lyst til og mod på at tale om kunst, siger Rebecca Matthews, museumsdirektør, ARoS.

Formålet med projektet er at demokratisere kunstoplevelsen, tiltrække nye brugere og gøre det sjovt og nemmere at bruge ARoS og kunstmuseer generelt. Publikum på ARoS kan læse projektets historier samtidig med, at de oplever de specifikke værker, da historierne præsenteres ude i museets gallerier.

- På ARoS mærkede vi under corona-nedlukningerne et stort behov for at beskæftige os med den betydning, som kunst har. Vi lavede en undersøgelse af Another Story undervejs i processen, som viste os, at netop dette projekt pirrede nysgerrigheden hos ikke-vante museumsgæster, gav dem en relation til museets værker og ikke mindst noget at tale om, siger Marianne Grymer Bargeman, formidlingschef, ARoS.

Projektet og dets historier vil være at finde på ARoS året ud og i hele 2022. Der vil løbende blive afholdt arrangementer med nogle af deltagerne, såvel som at projektet løbende vil blive udvidet med nye historier.

Another Story er en del af Kickstart Kulturturismen, som er støttet af:

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse

 

For yderligere information: