Samtaleforedrag

Kunstens frigørende evne – Martin Bigum i samtale om sin roman Hovedværk

Kunstens frigørende evne – Martin Bigum i samtale om sin roman Hovedværk

Dato

Hvornår

Hvor

Niv. 3, Auditoriet

Portrait of Martin by Søren Solkær

I oktober 2023 åbnede den danske billedkunstner Martin Bigum døren til en ny side af sit kunstneriske virke, da han udgav sin debutroman, Hovedværk. ARoS har i samarbejde med LiteratureXchange inviteret Martin Bigum til at fortælle om sin debutroman her på museet. Samtalen vil blive modereret af redaktør Martin Graae Jørgensen.

Pris: 150 ex. entré til museet 

Køb billet


Har du ikke årskort skal du huske at købe entré til museet. Køb din entrébillet online her.

Romanen handler om kunstneren Wilhelm Riels, der står overfor sin karrieres højdepunkt, da hele hans livsværk skal vises på en retrospektiv udstilling. Men Wilhelm Riels har planer for den udstilling, planer der har rumsteret i ham gennem mange år og trækker tråde tilbage til hans barndom. 

Martin Bigum (f. 1966) bor og arbejder i København. Han er primært maler, men har siden 1990'erne eksperimenteret med installationer, videokunst, skulptur, grafik, tegning, fotografi, musik og poesi.  

Martin Bigum er også kendt som en fremragende formidler af sine egne værker og den bredere kunsthistorie. Han er fast deltager i det landsdækkende tv-program DRK Kunstquiz (82 programmer, 2009-19). I årenes løb har han skrevet adskillige essays til Weekendavisen, Politiken og Berlingske, og i 2015 udgav han den omfattende bog Min personlige kunsthistorie om sin baggrund og personlige inspiration. 

Mødested: Niv. 3, Auditoriet 

Husk at du på dagen kan få refunderet din entrébillet, hvis du køber årskort.

Skulle du blive forhindret i at deltage, kan du sætte dine billetter til salg under begivenheden på Facebook her.

Her kan du også efterlyse billetter, hvis arrangementet skulle være udsolgt.

Arrangementet er støttet af Jyllands Postens Fond