Performance

Mads Borre:
"Auditioning For the Part of Ghost"

Mads Borre: "Auditioning For the Part of Ghost"

Dato

Hvornår

Hvor

Hele museet

Vinderen af Aarhus Art Prize Soloprisen 2023, Mads Borre, undersøger i sin performance på ARoS, hvordan følelser som kærlighed og frygt samt skjulte kommunikationsformer bliver nedarvet på tværs af queergenerationer i Danmark og i udlandet.

Gratis med årskort eller efter betalt entré. 

Har du ikke årskort skal du huske at købe entré til museet. Køb din entrébillet online her.

Husk at du på dagen kan få refunderet din entrébillet, hvis du køber årskort.

“Auditioning For the Part of Ghost” er en queer hjemsøgning af ARoS indgang. En 40 minutter lang “call and response”-performance rammesættes af kunstneren selv, operasanger Kirsten Voss og fløjtenist Johanne Buus.

Kom og overvær et elektronisk lydværk og manus, som Mads Borre og performerne synger og spiller til, imens der punktvist tabes broderede lommetørklæder fra etagerne. Dette refererer blandt andet til en viktoriansk hankie-code, hvor kvinder tabte lommetørklæder, for at en bejler samlede dem op og gav dem tilbage. Herved opstod et signal-sprog, som tilkendegav hemmelige/forbudte følelser.

Med “Auditioning For the Part of Ghost” postuleres, at spøgelser hjemsøger os på alle tider af døgnet; optræder som digitale artefakter, sproglige forstyrrelser og afbrudte flirts, der spammer os fra “den anden side”.  

Inspireret af B.Brittens' opera “Turn of the Screw”, hjemsøges publikum med soniske forstyrrelser, forførende tekst, hemmelige tegn og sang. 

Mads Borre har en MFA fra Det Jyske Kunstakademi (2019) og Newcastle School of Art (2018). Borre arbejder interdisciplinært med skulptur, tegning, lyd og performance - ofte i kontekstspecifikke installationer, hvor lyd og performance udspiller sig iblandt fysiske værker. Værkernes konceptuelle grundlag opstår parallelt med en optagethed af materialer og deres tekniske bearbejdning. Gennemgribende er et arbejde med fragmenter, queerhed, repetition og brud, poesi, leg og improvisation. 

Mads Borres projekt er støttet af Aarhus Kulturudviklingspulje og Statens Kunstfond.